Workshopuri dezvoltare personala si transformare

Îmi propun ca sesiunile pe care le desenez și livrez să fie nu doar momente de transfer de informație, ci experiențe care să pornească sau susțină transformarea personală a fiecarui participant.

Pun cu grijă, cap-la-cap, experiența mea profesională, formările, studiile și cărțile citite, exemplele și situațiile învățate de la alti participanți, pentru a crea acel mix care să fie catalizator în proces.

În general, adulții au nevoie mai întâi să înțeleagă și apoi să încerce abordări noi, așa că majoritatea sesiunilor se bazează pe neuroștiință (care răspunde la întrebări de tip: “de ce se întamplă ce se întâmplă?”), Metoda ESPERE și psihologie pozitivă sau instrumente psihometrice valide, cum sunt cele de la Human Synergistics.

Cu toate astea, workshopurile de mai jos nu sunt strandard, ci desenate și gândite pentru a se potrivi fiecarui context organizațional în parte. Așa că dacă vrei să vorbim mai multe, dă-mi un semn.

Autocunoastere

Victor Frankl spunea ca daca știm „de ce-ul”, putem îndura aproape orice „cum”. Majoritatea cursurilor de dezvoltare profesională favorizează „cum-ul” în defavoarea „de ce-ului” (tehnici de comunicare, leadership, vânzări…), și deși sunt instrumente foarte valoroase, ele nu sunt nici pe departe suficiente. Întrebări precum: „De ce emoțiile ne domină deseori gândirea rațională și cum le putem gestiona?”, „De ce e dificil să relaționăm și să coordonăm oamenii diferiți de noi și ce ne face atât de diferiți devin esențiale”.

Temele pe care le abordez sunt:

Descoperirea și utilizarea punctelor tari
Știința fericirii – modelul PERMA
Care sunt valorile și principiile mele
Care este misiunea mea ca lider
Harta vieții și inregrarea valorilor și misiunii
Bias-uri cognitive
Profeții autoîmplinite
Sabotori, mesaje automate

Relatii si comunicare

Cercetare după cercetare arată cât de importante sunt relațiile în tot ceea ce înseamnă calitatea vieții – personale și profesionale.
Vom folosi Metoda ESPERE, gândită special pentru conștientizare și transformare relațională. Sesiunile sunt concrete, practice, și vizuale. Poti citi mai multe informații despre metoda aici.

Sistemul SADDIC de comunicare vs Sistemul relațional
Dinamica relațională: a cere, a da, a primi, a refuza
Instrumente pentru o comunicare relațională autentică
Tipuri de relații: putere, autoritate, funcțională, personală
Gestionarea relațiilor multiple

Coaching Transformational

Pentru cei care nu au timpul și energia pentru a intra intr-un program de formare pe termen lung în coaching, dar sunt manageri și își doresc să înglobeze principiile coachingului, workshopul acesta le va oferi informațiile și abilitățile de bază:

Si cum îl putem folosi pentru a crește oameni?
De ce continuăm să creștem „pe interior” mult după ce am ajuns la vârstă adultă?
Barierele pe care ni le creem noi înșine și cum putem lucra cu ele?

Mindfulness si arta prezentei

Unul dintre cele mai „la modă” cuvinte din dezvoltarea personală, mindfulness-ul este de fapt o abordare a vieții cu mii de ani de „experiență” în spate și probabil printre cele mai cercetate tehnici de transformare.
Workshopul își propune să demitizeze și să transmită tehnici care să ne ajute să ieșim din vâltoarea activităților pentru a trăi mai mult și mai bine în prezent.
Vom vorbi despre:

Perspectiva științifică și cea spirituală
Undele cerebrale și impactul lor asupra creativității, echilibrului emoțional, atenției.
  • Tipuri de meditație, tehnicile și atitudinile
  • Body scan meditation
  • Loving Kindness (Metta) meditation
  • Cum dezvoltăm o practică constantă

Dinamica de echipa

Doar punând oameni faini împreună, cu un obiectiv clar, nu înseamnă neapărat că vor funcționa bine împreună sau că vor obține rezultate. Workshopul de dinamică de echipă folosește instrumente psihometrce validate, puternice și clare, Human Synergistics pentru a măsura „cum stau lucrurile azi” și a putea crea, pe baza lor, momente de constientizare și planul care va duce echipa acolo unde își dorește să ajungă.

Inteligenta emotionala

Majoritatea dintre noi ne imaginăm că suntem ființe raționale, conduse de decizii luate echilibrat și sănătos, doar că uităm cât de importante sunt emoțiile, instinctele și reacțiile automate în proces.
În sesiunea de curs vom vorbi despre:

Ce stie neuroștiința acum despre cum functionam
Modelul SCARF (dezvoltat de David Rock)
5 pași în gestionarea emoțiilor dificile
(PQ) și cele 10 feluri în care ne putem sabota propria performanță

Dream(ing)

Una dintre cele mai căutate competențe în ultima vreme este creativitatea și „gândirea în afara cutiei”. Doar că ne așteptăm ca oamenii să poată face tranziția de la gandirea analitică a unei zile obișnuite, la cea divergentă, cu ușurință și aproape „la comandă” – ceea ceste foarte dificil de făcut pentru creier.
În workshopul de Dream(ing):

 

  • Vei intelege procesele neuro-biologice ale creativitatii si viselor.
  • Te vei conecta la partea din tine care viseaza si imagineaza.
  • Vei calatori in spatiul imaginatiei tale si te vei intoarce cu inspiratie si daruri.